+36 20 315 4312
info@halobolt.hu

Termékleírás és felhasználási javaslat

Kiváló minőségű hálóink, kül- és beltérre egyaránt hatásos megoldást kínálnak ki-, vagy leesés ellen, meggátolják gyermekek, vagy kisállatok bejutását, az előlük lezárni kívánt helyiségekbe, vagy akár felhasználhatók a madarak távoltartására a teraszoktól, védett épületrészektől. Damil,- illetve perlonhálóink a hozzájuk tartozó tartószerkezettel együtt természetesen egyéb más területeken, a legkülönfélébb célokra is felhasználhatóak. A honlapon jónéhány ötletet találhat erre, de a felsoroltakon kívül számtalan más felhasználási terület is szóba jöhet. Ha nem biztos benne, hogy a termék megfelelne az Ön által kigondolt célra, kérem egyeztessen velünk erről e-mailben vagy telefonon, szívesen segítünk.

A hálók felszerelése, a hozzájuk tartozó tartószerkezet segítségével gyors és egyszerű, speciális szaktudást nem igényel. A tartószerkezet, szinte bármilyen felületre rögzíthető, ami kellőképpen szilárd és stabil ahhoz, hogy biztonságosan megtartsa az alumínium profilt. Laza, ingatag vagy porózus felületre SOHA ne szereljük fel! Ha nem biztos benne, hogy a felület, amire rögzíteni szeretné a tartósínt megfelelő, hívjon minket és konzultálunk róla.

A felhasználás célja és helye meghatározza, hogy melyik lenne az önnek leginkább megfelelő hálóanyag. A három legfontosabb eldöntendő paraméter a háló kiválasztásánál a háló szemmérete, anyagvastagsága és anyaga. Az optimális háló kiválasztásában - ha nem biztos benne - mi is segíthetünk önnek.

Biztonsági- és védőháló rendszereink kiváló megoldást jelentenek arra, hogy otthonunkat biztonságossá tegyünk, legyen szó gyermekeink vagy háziállataink védelméről, vagy a veszélyesnek ítélt helyektől való távoltartásáról. A tartószerkezet speciális kialakításának és az erős hálóanyagoknak köszönhetően a termék teherbírása kiváló.

Maga a tartószerkezet három fő összetevőből áll: A keretből, a hálótartó horgonyból és magából a hálóból. A keret egy alumíniumból készült sín, amely direkt a hozzá tartozó horgonyokhoz készült. A keret és a horgonyok kialakításának köszönhetően a horgonyokat nem csak a keret két végén hanem akárhol bele lehet fordítani abba, úgy, hogy azok maguktól nem tudnak kiesni. A hálótartó horgonyok erős műanyagból készültek melyek formája nem engedi, hogy a hálószemek kiakadhassanak belőlük, bármely irányba történő erőhatástól sem. Széles hálókínálatunkban, többféle anyagvastagságú, szemméretű, anyagú és színű háló is megtalálható. A megfelelő háló kiválasztásához mindig a felhasználás típusát kell szem előtt tartani.

A biztonsági- és védőhálórendszer szinte minden felületre felszerelhető, legyen az keményfa, acél, beton vagy tégla, de fontos, hogy az stabil legyen. Laza összetételű, porózus, ingatag felületekre soha ne szerelje fel a hálót, mert az rontja a szerkezet teherbírását.

Az felszerelt biztonságiháló, más védőrendszerekkel ellentétben nem rontja a kilátást és nem akadályozza a levegő szabad ki- és beáramlásátí így sem esztétikai sem pedig gyakorlati kellemetlenséget nem okoz.

Néhány felhasználási javaslat a teljesség igénye nélkül:

Ablakokra – olyan ablakokra javasoljuk, ahol fennállhat kisgyermek vagy “házi kedvenc” kiesésének vagy el/megszökésének veszélye. Az ablakok leggyakrabban befelé nyílnak így a felszerelt rendszer nem akadályozza meg azok használatát, a vékony de erős damilháló nem rontja a kilátást viszont szabadon engedi a levegő áramlását, úgy, hogy eközben a gyermekek és kisállatok véletlen kiesését képes megakadályozni. Az ablakoknál általában lehetséges mind a négy oldalra felszerelni a tartószerkezetet, így az hatékony védelmi rendszerként funkciónál. A felszerelésnél ügyeljünk rá, hogy a keretet ne pont a peremre, hanem egy kicsit beljebb rögzítsük.

 

Erkélyekre, tetőteraszokra – alacsony, vagy hiányos korlát esetén növeli az erkély bizonságát és védelmet nyújt az erkélyekre, tetőteraszokra gyakorta berepülő és azt összepiszkító nem kívánatos madarak ellen. A háló kifeszítésével kivédhetjük, hogy a teraszon játszó kisgyermekünk tárgyakat dobjon ki az erkélyről, amelyek sérülést okozhatnak a járókelőknek vagy az ott parkoló járműveknek. A felszerelt hálóanyagok vékony stuktúrájúak, de erősek, nem zavarják a kilátást és engedik a levegő szabad áramlását. A hálóval az erkélyt teljesen zárttá és biztonságossá lehet tenni, erre a célra többféle UV-álló hálóanyag közül is válogathatunk. Ahol a falak kialakítása nem teszi lehetővé, hogy minden oldalra keretet szereljünk, ott célszerű és esztétikus rozsdamentes sodronyt használni a háló kifeszítéséhez. A felszerelésnél ügyeljünk rá, hogy a keretet ne pont a peremre, hanem egy kicsit beljebb rögzítsük.

 

Lépcsőházakba – korlát helyett, vagy annak kiegészítésére, zártabbá tételére szintén jó megoldás a védőháló. Több fajta hálóból válaszhathatunk, attól függően, hogy beltérre vagy kültérre kerül a szerkezet. Ahol a falak kialakítása nem teszi lehetővé, hogy minden oldalra keretet szereljünk, ott célszerű és esztétikus rozsdamentes sodronyt használni a háló kifeszítéséhez. A felszerelésnél ügyeljünk rá, hogy a keretet a ne pont a peremre, hanem egy kicsit beljebb rögzítsük.

 

Galériákra, emeletes ágyakra – korlát helyett, vagy annak kiegészítésére, zártabbá tételére itt is jó megoldás lehet a védőháló. Legtöbb esetben a galériák fából készülnek, ami szintén alkalmas alap a keret felszerelésére. Emeletes ágyaknál célszerű akár a mennyezetre rögzíteni a hálótartó profilt így a háló nagy felületen nyújt nagyobb biztonságot a leesés ellen. Ahol a falak kialakítása nem teszi lehetővé, hogy minden oldalra keretet szereljünk, ott célszerű és esztétikus rozsdamentes sodronyt használni a háló kifeszítéséhez.

 

Beltérre – a biztonsági háló rendszer segítségével ötletesen és könnyedén tagolhatjuk a belső tereket és ha biztonsági vagy esztétikai okokból erre már nincs többé szükség, a rendszer gyorsan és egyszerűen áthelyezhető vagy megszüntethető.

 

Tornatermekbe, csarnokokba, raktárakba, gyárépületekbe – ablakok elé vagy mennyezetre kifeszítve védelmi célból, berepülő madarak távoltartására a raktárépületekből, áruházakból, gyárépületekből szintén megoldást nyújt a védőháló rendszer. A megfelelő háló kiválasztásában a célnak megfelelően segítünk.

 

Műemlék épületekre, lakóépületekre – a láthatatlan de erős, damilból készült védőhálók segítségével hatékonyan tudjuk megvédeni műemlék épületeink kültéri szobrait, ablakfülkéit, díszítő elemeit, vagy bármilyen más épület párkányait, kiálló részeit a rájuk szálló madarak (galambok, fecskék, verebek, varjak) szennyezéseitől. Ezen kívül egyéb madár okozta kárt, például a hungarocel szigetelés kikezdését a harkályoktól, vagy a ház homlokzatának megvédését a fecskéktől vagy galamboktól.

 

Kertbe, udvarokba – értékes kisállataink, házi szárnyasaink védelmére szintén tudunk ajánlani megfelelő hálótípust, amellyel lerekeszthetjük őket, vagy megvédhetjük őket a rájuk leselkedő veszélytől (róka, nyest, ragadozó madarak).

 

A felsoroltakon kívül természetesen számos olyan területen nyújthat még megoldást a hálórendszer felszerelése, ahol fő szempont a “láthatatlan” biztonság, és a zártság érzetének elkerülése.

2017. • © halobolt.hu • Minden jog fenntartva!
A weboldalt készítette: reelweb.hu